Project Description

Kluwer – Automatisatie productieproces

Inleiding:

Kluwer België is onderdeel van het wereldwijde concern Wolters Kluwer.
Kluwer biedt professionals in tal van sectoren gespecialiseerde vakinformatie en technologische oplossingen aan.
Informatie, software en trainingen die hun klanten helpen beslissingen te nemen in hun dagelijkse praktijk en die hen toelaten hun werk efficiënt uit te voeren. (werkwoord)

Vraagstelling:

In 1998 werd bij Kluwer een interne SGML- (oudere standaard om content mediumneutraal op te slaan) databank opgezet voor de opslag van full text wetgeving.
Reden voor deze databank was het crossmediaal publiceren (boek, web, CD-ROM, …) van geconsolideerde wetgeving.
Kluwer had nood aan een structurele productiepartner die ondersteuning kon bieden bij het complexe structureringswerk.
Elke dag moest de relevante content van het Belgisch Staatsblad en het Europese Publicatieblad verwerkt worden naar SGML.

De oplossing:

Crius Group stapte mee in het verhaal als strategische productiepartner. Sinds die tijd is het productieproces steeds verder geautomatiseerd. Initieel werd er gewerkt met WordPerfect in combinatie met macro’s om al een ruw SGML-bestand te creëren die dan verder werd verrijkt. Later werd de productiemethode overgezet naar Word templates in combinatie met macro’s om vervolgens te transformeren (XSLT) naar een ruw SGML-bestand.
De gebruikte technologie is ondertussen geëvolueerd naar een oplossing waar het proces grotendeels (zowel voor nieuwe als gewijzigde wetgeving) is geautomatiseerd met behulp van XSLT en OmniMark. Door deze wijziging zijn de productiekosten meer dan gehalveerd.

KLANT

Wolters Kluwer Belgium

wkb

WEBSITE

www.kluwer.be

TERUG

Testimonial

Wij werken intussen al meer dan 20 jaar samen met Crius en doen dit nog steeds met volle overtuiging. Als één van onze belangrijkste productiepartners denkt Crius voortdurend mee aan nieuwe opportuniteiten en zorgen ze voor een punctuele aflevering. Hierdoor hebben ze bij ons de reputatie opgebouwd een betrouwbare en solide partner te zijn.
Bart Colman, Manager juridische bronnen, Wolters Kluwer Belgium