Project Description

ThiemeMeulenhoff – Workflow-en contentmanagement

Transformatie contentontwikkeling

Inleiding:

ThiemeMeulenhoff ontwikkelde zich van educatieve uitgeverij tot een moderne learning design company.
Met onze groeiende expertise, ervaring en leeroplossingen zijn wij een partner voor scholen bij het vernieuwen en verbeteren van hun onderwijs. Zo kunnen we samen beter recht doen aan de verschillen tussen lerenden en scholen en ervoor zorgen dat leren steeds persoonlijker, effectiever en efficiënter wordt.

Met advies, begeleiding en training helpen wij scholen bij het vernieuwen van hun onderwijs. Daarnaast bieden wij effectieve leeroplossingen door een slimme combinatie van leerontwerp, inhoud, technologie én kennis over het leer- en werkproces. Passend bij de dagelijkse behoefte en de situatie waarin onze gebruikers zich bevinden.

Vraagstelling:

Als learning design company biedt ThiemeMeulenhoff flexibele, goed gestructureerde en modulaire content aan. Dit betekent dat niet alleen onze content verandert, maar ook onze werkprocessen en onze visie op contentontwikkeling.
Om dergelijke grote vraagstukken te kunnen beantwoorden zijn we op zoek gegaan naar een volwaardige kennispartner. Die ons niet alleen ondersteunt in het faciliteren van de transitie, maar ook meedenkt, adviseert, bekritiseert en die niet bang is een visie neer te zetten en ons te overtuigen.
In Crius hebben wij deze kennispartner gevonden.

De oplossing:

Op het moment van schrijven zijn wij nog midden in het verandertraject dat we samen met Crius zijn aangegaan. Crius heeft ons de volgende oplossing voorgesteld voor het creëren, bewerken, opslaan en uitvoeren van onze toekomstbestendige content: een Alfresco-implementatie die modulair is opgebouwd en indien gewenst per ‘blokje’ vervangen kan worden. Vooral de modulaire opzet van de oplossing en vendor-onafhankelijke karakter sprak ons aan.

KLANT

ThiemeMeulenhoff

thieme

WEBSITE

www.thiememeulenhoff.nl

TERUG

Testimonial

Eén van de redenen waarom we al snel de keus voor Crius hebben gemaakt, is het feit dat ze een uitgesproken en heldere visie hebben over de toekomst van content en uitgeven. In Crius hebben we een daadwerkelijk partner gevonden; ze denken altijd mee, stellen kritische vragen en remmen ons af of sporen ons aan wanneer nodig. In onze samenwerking merken we dat Crius écht weet waar ze het over hebben; er zit jarenlange kennis en ervaring in het bedrijf en dat voel je.
Margriet Donselaar, Teamleider Contentontwikkeling, Thieme Meulenhoff