Project Description

LannooCampus – Verloskunde [ePub3/Bookshelf]

Inleiding:

LannooCampus staat binnen Uitgeverij Lannoo synoniem voor kwalitatieve vakliteratuur en studieboeken.
Het aanbod is ruim én breed. Lannoo maakt studieboeken voor universiteiten en hogescholen, professionele boeken voor diverse beroepsgroepen, wetenschappelijke essays, onderzoeksrapporten, congresverhalen, …

Vraagstelling:

LannooCampus was bij de lancering van ‘Bookshelf’ voor de Nederlandstalige educatieve markt enthousiast over de mogelijkheden om digitale boeken via dit platform in de markt te zetten Naast ‘gewone’ ePubs was er het streven om een interactief boek te maken dat is voorzien van de extra mogelijkheden die het platform te bieden heeft. Er werd in dit kader gekozen voor het boek ‘Verloskunde’ (auteurs: Bernard Spitz, Kristel van Calsteren en Johan Verhaeghe)

De oplossing:

Crius heeft ruime ervaring met digitale producten en houdt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ePub, ePub 3 en HTML 5 nauwlettend in de gaten.

Crius heeft, binnen de context van de functionaliteiten die door het platform worden ondersteund en de beschikbare extra content, samen met LannooCampus bekeken welke extra functionaliteiten zouden kunnen worden toegevoegd. Dit betreft o.a. videomateriaal en interactieve oefeningen.

Het boek is omgezet naar ePub3 en Crius heeft vervolgens alles getest op de verschillende platformen (IOS/Apple, Android, desktop)

KLANT

Uitgeverij Lannoo

lannoo

WEBSITE

www.lannoo.be

TERUG

Testimonial

De mogelijkheden van ePub3 zijn enorm maar ook sterk afhankelijk van het platform waarbinnen het boek wordt ‘afgespeeld’. Crius heeft niet alleen de benodigde kennis in huis om deze mogelijkheden te benutten maar beschikt over voldoende creativiteit om het concept van het oorspronkelijke boek te digitaliseren en draagt tevens zorg voor de daadwerkelijke productie.
Steven Van Tittelboom, Product manager ePublishing, Lannoo Uitgevers