Project Description

Overamstel Uitgevers – CORE

Inleiding:

Overamstel Uitgevers (voorheen Dutch-Media) is gevestigd in Amsterdam en beschikt over een breed fonds, uiteenlopend van fictie, non-fictie en kinderboeken. De uitgeverij heeft de afgelopen jaren verschillende overnames gedaan en inmiddels vormen Uitgeverij Carrera, Hollands Diep, Lebowski Publishers, Meridiaan Uitgevers, Moon Uitgevers en The House of Books het geheel.

Vraagstelling:

Overamstel is continu op zoek naar het verbeteren en efficiënter maken van haar processen. Natuurlijk zijn kosten hierbij van belang. Door de grote hoeveelheid boeken van de verschillende uitgeverijen/imprints is een goed en up-to-date overzicht van de verschillende producties ook van onschatbare waarde. Verder was er de wens om te allen tijde te kunnen beschikken over de open (bron)bestanden. De content is immers de belangrijkste asset van elke uitgeverij! Herdrukken kunnen nu grotendeels zelf worden verzorgd en in geval van nieuwe digitale ontwikkelingen kan hier zonder problemen direct op worden ingespeeld.

De oplossing:

Overamstel heeft met CORE gekozen voor een nieuwe werkwijze. Het geheel wordt per imprint uitgerold binnen de uitgeverij. Dit betekent niet alleen gebruik van andere technieken maar ook het trainen van de medewerkers en redacteuren én integratie van het workflowsysteem (koppeling met BIBLIO3).

KLANT

Overamstel Uitgevers

WEBSITE

www.overamsteluitgevers.nl

TERUG

Testimonial

De uitgeefsector is dynamischer dan ooit. Overamstel is mede hierdoor continu op zoek naar mogelijkheden om haar processen te verbeteren. Crius Group combineert een jarenlange grafische ervaring met kennis van ICT en automatisering. Zij zijn voor ons de juiste partner om onze boeken op een goede, pragmatische manier te produceren en denken met ons mee over nieuwe digitale ontwikkelingen.
Peter De Lange, Productieleider, Overamstel Uitgevers

Voorbeeldboeken