Project Description

Gottmer Uitgeversgroep – Dominicus Reisgidsen

Inleiding:

De Gottmer Uitgevers Groep is een zelfstandige, algemene uitgeverij en heeft een breed assortiment boeken en digitale uitgaven, verdeeld over verschillende imprints (Gottmer, Becht, Altamira, Hollandia en Dominicus) en genres (kinderboeken, spiritualiteit, watersport, reizen en lifestyle). Gottmer heeft enige tijd geleden besloten om een belangrijk fondsonderdeel, de Dominicus reisgidsen, te voorzien van een volledig nieuwe vormgeving en zocht een geschikte ‘partner’ om deze werkzaamheden uit te voeren.

Vraagstelling:

De gehele serie bestaat uit ongeveer 150 reisgidsen en het was daarom direct duidelijk dat het om een omvangrijke opdracht gaat. Gottmer was op zoek naar een partij die niet alleen kon voorzien in een scherpe paginaprijs maar ook beschikt over voldoende capaciteit en met technische kennis en slimme oplossingen het proces zo eenvoudig en efficient mogelijk kon inrichten.

De oplossing:

Crius heeft in deze case het beste van 2 werelden bij elkaar gebracht.

Zo is er de nodige software ontwikkeld om het gehele productieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan auteurstools (templates) en het gebruik van een redactionele tool (InCopy). Er wordt tevens gebruik gemaakt van een systeem dat voorziet in de beheersing van de volledige workflow/samenwerking. Het genereren van een kwalitatief goede en eenduidige ePub voor elke gids is volledig in het productieproces opgenomen.

Verder wordt er grafische kennis aangewend en gebruik gemaakt de faciliteiten van Crius in India om op een efficiente wijze tot mooie producten te komen.

KLANT

Gottmer Uitgeversgroep

gottmer-wit

WEBSITE

www.gottmer.nl

TERUG

Testimonial

Wij werken reeds jarenlang samen met Crius Group en doen dit naar volle tevredenheid. Crius streeft ernaar om zaken zoveel mogelijk te automatiseren zonder het grafische aspect hierbij uit het oog te verliezen. Crius stelt zich bovendien op als een ‘partner’ die op de hoogte is van en meedenkt over digitale mogelijkheden voor nu en in de toekomst.
Marius van Campen, Commercieel Directeur, Gottmer Uitgeversgroep

Video