Crius Group organiseert op donderdag 31 mei aanstaande voor de vierde keer op rij haar congres, Crius Update Live! Het thema van deze editie is ‘Laten we het samen doen!‘.

Elke uitgeverij maakt graag producten van onberispelijke kwaliteit. Deze moeten bovendien naadloos aansluiten op de behoeften van de lezer. Natuurlijk wil iedereen zich graag onderscheiden op basis van haar content en de wijze waarop deze aan de lezer wordt aangeboden. Toch denken we dat niet telkens “het wiel opnieuw moet worden uitgevonden”.

Tijdens deze inspirerende dag gaan we op zoek naar gemene delers, laten we u voorbeelden zien van co-creatie en zoomen we in op de verschillen én overeenkomsten tussen de Nederlandse en Vlaamse markt.

09.30u    Ontvangst

10.30u    Verwelkoming door Ronnie Overgoor

Voormiddag

10.40u    Presentatie door Sander Steggink, productmanager dwarsligger® bij Ambo|Anthos Uitgevers
Dwarsligger, een gezamenlijke innovatie maar dan anders.
De meesten van u kennen het waarschijnlijk wel, de dwarsligger®. Kleine handzame boekjes met reeds uitgebrachte verhalen van uiteenlopende uitgeverijen. Deze imprint maakt onderdeel uit van het fonds van Ambo|Anthos Uitgevers en publiceerde afgelopen jaar haar 500e titel. Dit concept is hét voorbeeld van een goede samenwerking tussen verschillende uitgeverijen, lezers en de boekhandel dat heeft geresulteerd in een goedlopend concept. Hoe is dit tot stand gekomen? Hoe steekt de samenwerking precies in elkaar? Wat waren de obstakels? Wat kunnen we hiervan leren? Sander Steggink, de productmanager van dwarsligger® vertelt u er meer over.

11.10u    Tafelgesprek met Derk Haank, voorzitter van de Mediafederatie (vroeger het NUV), Vé Bobelyn, directeur bij VBK België/ondervoorzitter van de GAU en Kristof Thijssens, directeur van de GEWU
 Uitgeven in Nederland en Vlaanderen, spreken we dezelfde taal?
Het Nederlands taalgebied is relatief klein. In een ideale situatie zouden uitgeefproducten in zowel Nederland als Vlaanderen dezelfde weg naar de lezer/consument moeten vinden. Is dit reëel? Wat zijn de verschillen tussen beide landen? Welke producten/titels doen het goed en welke niet? Hoe staat het met digitalisatie en innovatie? In een tafelgesprek met Derk Haank (voorzitter NUV) en zijn Vlaamse collega Kristof Thijssens (directeur GEWU) nemen we het volledige Nederlandse taalgebied onder de loep.

11.40u   Tafelgesprek met Jurgen Willems, Managing Director bij Crius GroupJordy Willems, Services Manager bij Crius Group en Luc Van genechten, Solutions Manager bij Crius Group
 Trends & ontwikkelingen in de sector.
Crius Group is inmiddels een gerespecteerde partner voor vele uitgeverijen in zowel Nederland als Vlaanderen. Uit de ontelbare gesprekken die afgelopen jaren met uitgevers zijn gevoerd is een goed beeld ontstaan van trends en ontwikkelingen in deze markt. Tijdens deze sessie zullen Jurgen, Jordy en Luc op basis van een aantal krachtige en uitdagende stellingen de visie van Crius Group op datgene wat er in de sector gebeurt met u delen.

12.30u    Netwerklunch

Namiddag

14.00u    Interview met Jeroen Overstijns, CEO bij Standaard Uitgeverij
 Samen, maar toch apart.
U hebt allemaal vernomen dat de Vlaamse tak van WPG Uitgevers verzelfstandigd is en wederom door het leven gaat als ‘Standaard Uitgeverij’. Welke redenen liggen hieraan ten grondslag? Betreft het uitsluitend de marktomstandigheden of zijn er ook culturele verschillen? Wat verandert er hierdoor en welke zaken worden toch nog gezamenlijk met WPG gedaan? In dit interview voelt Ronnie Overgoor Jeroen Overstijns aan de tand.

14.20u    Presentatie door Joost Borsboom, productowner LDBS (Learning Design Business Services) bij ThiemeMeulenhoff
 Co-creatie, het kan echt.
ThiemeMeulenhoff heeft haar eigen assetmanagementsysteem laten ontwikkelen door Crius Group. Deze stap lijkt ongebruikelijk, aangezien er reeds vele oplossingen beschikbaar zijn. Toch is deze ontwikkeling een uitstekend voorbeeld van co-creatie, waarbij uitgeef- en technische kennis is gecombineerd tot een product dat de sector echt verder helpt. Hoe is dit tot stand gekomen en welke voordelen zijn er om iets dergelijks gezamenlijk te doen? Tijdens deze sessie vertelt Joost u meer over deze bijzondere samenwerking.

14.50u    Interview met Hans Suijkerbuijk, Head of Global Product Development bij Wolters Kluwer Legal & Regulatory
 Breaking boarders and bounderies.
Kluwer heeft de afgelopen jaren een enorme transformatie doorgemaakt. Het bedrijf is geëvolueerd van een min of meer traditionele uitgeverij naar een leverancier van content waarbij software een belangrijke rol speelt. Naast de inhoudelijke kant heeft dit een enorme impact gehad op de organisatie. Dit betekent o.a. dat de werkmaatschappijen uit verschillende landen veel meer samenwerken en dat er gezamenlijke initiatieven worden ontplooid. Wat dit concreet betekent? Tijdens dit interview vertelt Hans Suijkerbuijk er meer over.

15.10u    Pauze

15.50u    Keynote door Jo Caudron, founding partner bij Duval Union Consulting
› Building the future proof organisation.
De gemiddelde leeftijd van een S&P 500-bedrijf is minder dan 20 jaar, komende van minder dan 60 jaar in de jaren vijftig. In deze snel veranderende digitale wereld duiken links en rechts uitdagers op. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf het volgende decennium overleeft? Wat kunt u leren van de uitdagers in uw markt en hoe kunt u opletten voor potentiële gevaren?
Jo was 4 jaar geleden een zeer gewaardeerde spreker op de eerste editie van Crius Update Live! Op veler verzoek hebben wij hem opnieuw uitgenodigd om zijn licht te laten schijnen op de digitale disruptie. Maar dan nu met speciale aandacht voor gezamenlijke initiatieven.

16.40u    Afsluiting en netwerkborrel

Dagvoorzitter

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en awarduitreikingen. Ronnie combineert de rol van dagvoorzitter graag en vakkundig met die van interviewer op podia en in tv studio’s. Scherp, maar altijd met respect als vangrail.

Tijdens Crius Update Live! 2018 neemt Ronnie naast het dagvoorzitterschap ook de rol van interviewer en moderator op zich.

Interviews

Jeroen Overstijns is CEO en mede-eigenaar van Standaard Uitgeverij, de grootste onafhankelijke B2B-uitgever in Vlaanderen. De uitgeverij ontstond door een management buy-out binnen WPG Uitgevers in januari 2018. De nieuwe uitgeverij nam alle activiteiten van WPG in België over. Daarvoor werkte Jeroen Overstijns voor zowel B2B- als B2C-media. Hij begon zijn loopbaan bij Wolters Kluwer, waar hij werkte in verschillende uitgeef-, marketing en productontwikkelingsfuncties voor de doelgroepen openbare besturen en financiële professionals. Daarna werkte hij voor de B2C-uitgevers Mediahuis en Sanoma België, in management van de digitale portfolio. Daarna stapte hij weer over naar B2B-uitgeven. Hij leidde voor WPG België de uitgeverij Standaard Uitgeverij Professional. Hij was CEO van WPG België tot het moment van de management buy-out.

Hans trad in 2006 in dienst bij Wolters Kluwer België als Chief Publishing Officer. In de jaren daarna werd hij meer betrokken bij de dagelijkse leiding van Wolters Kluwer België als Chief Operating Officer en was hij een van de drijvende krachten in het transformatieproces. Hans werd in september 2012 benoemd tot CEO van Wolters Kluwer België en kreeg onlangs de rol ‘Head of Global Product Development’ toebedeeld met als doel de digitale groei van Wolters Kluwer te versnellen en te versterken.

Voordat hij bij Wolters Kluwer kwam, bekleedde Hans meerdere leidinggevende posities bij verschillende organisaties, waaronder Thomson Reuters en de Europese HR Services-provider SD Worx. Hans Suijkerbuijk heeft een diploma in Toegepaste Economie van de Universiteit van Antwerpen en een MBA van de Antwerp Management School.

Tafelgesprekken

Derk Haank behaalde een diploma in economie en bedrijfskunde en werkte een aantal jaren als onderzoeker aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1986 begon hij zijn carrière in de uitgeefsector bij Elsevier Science, waar hij diverse managementfuncties bekleedde. Een deel van deze tijd spendeerde hij in de UK. In 1991 werd hij benoemd tot CEO van Misset, de B-to-B-divisie van Elsevier. Van 1998 tot 2004 was Derk Haank CEO van Elsevier Science en tevens lid van de raad van bestuur bij Reed Elsevier.
In februari 2004 werd hij benoemd tot CEO van Springer Nature en in december 2017 ging hij met pensioen.

 

Vé Bobelyn trad op 1 oktober 2013 in dienst bij VBK Uitgeversgroep als Algemeen Directeur VBK België & Houtekiet. Een bewuste strategische keuze van VBKU. De werking van VBK België staat in voor de marketing en sales; geënt op de Vlaamse markt. De Vlaamse klanten krijgen een aanpak op maat. Vé Bobelyn bekleedt een aantal bestuursmandaten waaronder ondervoorzitter in de RVB van de GAU alsook bestuurslid bij boek.be.

Voordat zij bij VBK kwam, was ze marketing directeur bij Standaard Boekhandel waar ze de klantenkaart en de e-commerce vanuit een omni-channel benadering geïmplementeerd heeft.
Een goede invalsbasis en opgedane kennis voor haar huidige job in een snel veranderende boekenmarkt.

Kristof Thijssens is sinds 20 maart 2017 directeur van belangenvereniging Groep Educatieve en Wetenschappelijke Uitgevers (GEWU).
Hij studeerde markting, marketingcommunicatie en bedrijfseconomie en werkte bij Flanders Advertising and Communication, Gazet van Antwerpen en de Federatie van Taxibedrijven. Hij was ook bijna tien jaar directeur regio en belangenbehartiging bij UNIZO.

Na verschillende operationele functies binnen Crius Group te hebben bekleed, nam Jurgen Willems in 2007 de fakkel over van zijn vader. Sindsdien heeft hij als managing director de dagelijkse leiding over het bedrijf. Jurgen is een strateeg van inborst en dat merk je in zijn beleid. Hij heeft het bedrijf hervormd van een traditionele zetterij naar een one-stop-shopping partner voor uitgeverijen, waar procesoptimalisatie en het efficiënt inzetten van oplossingen centraal staan.

Presentaties

De professionele carrière van Sander Steggink speelt zich volledig af in het boekenvak. Eind de jaren ‘90 startte hij in de boekhandel (o.a. bij Kooyker in Leiden en Verwijs in Den Haag) waarna hij aan de uitgeverskant terecht is gekomen. Eerst als vertegenwoordiger bij Aquarius boekverkoop en daarna bij uitgeverij Arbeiderspers. Sinds januari 2012 werkt hij als accountmanager bij Ambo Anthos en verkoopt hij hun boeken aan boekhandels en inkoopketens. Sinds mei 2017 combineert hij deze functie met die van productmanager van uitgeverij Dwarsligger.

Joost Borsboom is Product Owner Content Solutions binnen de afdeling Learning Design Business Services van ThiemeMeulenhoff. In deze rol is hij medeverantwoordelijk voor de digitale content transformatie van ThiemeMeulenhoff. In 2005 startte hij bij ThiemeMeulenhoff als adviseur educatieve technologie en was betrokkenen bij de ontwikkeling van diverse leersystemen.
Joost Borsboom studeerde biologie aan Wageningen University & Research. In 1994 begon hij zijn carrière bij het Cito waarna hij bij educatieve uitgeverijen Noordhoff en Malmberg diverse functies heeft vervuld op het gebied IT en business.

Keynote

Jo Caudron is meer dan 20 jaar actief in de online sector. Hij heeft meer dan twee dozijn mediabedrijven (mede) opgericht en gebruikt zijn ondernemende ervaring om bedrijfstrainingen in rock & roll-stijl aan te bieden aan internationale bedrijven in verschillende sectoren. Hij is medeoprichter van Duval Union Consulting, een bedrijf dat advies geeft aan organisaties over de digitale transformatie.

Als een gepubliceerde auteur (“Digital Transformation”, verkocht in meer dan 45 landen) en inspirerend spreker, wil hij zijn visie verspreiden over hoe alle bedrijven zich zouden moeten aanpassen aan de disruptieve kracht van de ‘digital first competitors’. Zijn presentaties richten zich op hoe verder te gaan dan de angst voor verstoring en daadwerkelijk aan te sturen op transformatie.

Inschrijven

Wilt u er ook bij zijn op 31 mei? Schrijf u dan snel in via onderstaand formulier.

Locatie

Philips Stadion Eindhoven 
Anton Philipslaan 56
5616TX Eindhoven

Klik hier voor de routebeschrijving.