Waarom CORE?

Crius Group ondersteunt uitgeverijen bij de productie van boeken. Vaak is hierbij sprake van maatwerk. Met CORE hebt u een uniek maar deels generiek concept in handen. Dit biedt u vele voordelen. Lees verder of bekijk deze video om deze te ontdekken.

Besparingen
tot wel 50%

Door het gebruik van CORE kunt u soms tot wel meer dan de helft besparen op uw vormgeefkosten.

Kortere doorlooptijden

Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de productie van uw boek binnen een zeer kort tijdsbestek kan worden afgerond.

Bestanden 24/7 beschikbaar

Door in te loggen op het online platform, kunt u altijd en overal beschikken over ál uw eigen bestanden.

Gratis ePub
bestand

Een kwalitatief, goed vormgegeven ePub-bestand is vanzelfsprekend en wordt standaard meegeleverd bij elk boek.

Hoe werkt het?

Best practice

Overamstel Uitgevers maakt al geruime tijd gebruik van de CORE-oplossing.
Ontdek via onderstaande knop hoe ze dit hebben aangepakt.

Overamstel-case

Gebruik uw vertrouwde tools

CORE maakt gebruikt van software die binnen de uitgeefsector breed geaccepteerd is.

Microsoft Word

Alfresco

InDesign

InCopy

Wenst u meer informatie?

Wilt u meer weten of bent u benieuwd naar onze aanpak?
Neem dan gerust contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Er zijn 2 zogenoemde ‘variabelen’. Het te produceren boek moet ‘passen’ binnen een template. Dit geldt vrijwel altijd voor tekst gedreven boeken. Ook uitgaven met beelden en tabellen zijn zeer goed mogelijk. Verder is CORE niet geschikt voor eenmalige producties. Er moet sprake zijn van een bepaalde hoeveelheid pagina’s per jaar.
Het is natuurlijk waar dat dit extra werk betekent. Crius Group levert echter tools aan om dit te vereenvoudigen. De ervaring leert echter dat, indien het volledige proces wordt overgenomen, er ook werkzaamheden wegvallen. Bovendien kan het coderen ook bij Crius Group worden uitbesteed. De besparing is dan kleiner maar nog altijd substantieel.
Absoluut niet. Alleen de 1e proef wordt automatisch geproduceerd. Zodra de kopij volledig schoon is wordt de volledige uitgave nog eens handmatig doorlopen.
Het klopt dat er gebruik wordt gemaakt van templates. Afhankelijk van de opbouw van het fonds en de wensen van de uitgeverij gaat het natuurlijk om meerdere templates waarbinnen ook nog eens variatie mogelijk is. Alles wordt echter wel ‘functioneel’ bekeken en er moet sprake zijn van een bepaalde ‘homogeniteit’.
Tekstcorrecties worden digitaal en direct op de pagina doorgevoerd. Dit betekent dat dit slechts één keer hoeft te gebeuren (de zetter hoeft dit niet nog eens vanaf papier of pdf over te nemen) en dat er geen papieren proeven meer hoeven te worden verstuurd. Naast het feit dat dit veel goedkoper is gaat het ook nog eens veel sneller.
Het exacte percentage is natuurlijk moeilijk vast te stellen omdat we niet precies weten hoe de ‘huidige situatie’ is. Er zijn wel een aantal zaken aan te wijzen die bijdragen aan een (veel) lagere kostprijs. De paginaprijs is veel lager en de besparing kan hier, afhankelijk van het volume, wel oplopen tot meer dan 50%! Verder worden er geen proeven meer verstuurd via post en is de productie van ePub volledig gratis!